Blog

Welkom op onze blog.

Hoe werkt de AGR-GPS app van QEOS?

25/01/2021

Vervoer je vloeibare mest met een burenregeling? Dan moet je sinds augustus 2020 gebruik maken van een AGR-GPS app voor mesttransport. Bij QEOS hebben we een gebruiksvriendelijke app ontwikkeld om jouw leven – en mestvervoer – een stuk gemakkelijker te maken. In dit blogbericht leggen we je stap voor stap uit hoe je van onze applicatie gebruik kan maken.

De QEOS AGR-GPS app downloaden en instellen

Laten we eerst beginnen met de basis: de AGR-GPS app downloaden. Android-gebruikers kunnen onze mestvervoer app gratis downloaden in de Google Play Store

Eens je de app geïnstalleerd hebt, moet je eerst een gebruikersnaam en wachtwoord instellen om je persoonlijke account te creëren. Daarna is het tijd om de parameters in te stellen. Hiervoor neem je best contact met ons op, dan kijken we samen om alles op punt te stellen.

Voor het gebruik van onze QEOS app betaal je trouwens enkel een maandelijkse forfait die afhankelijk is van het werkelijke verkeer tijdens de betreffende maand. Vond er geen mesttransport plaats, hoef je ook niks te betalen.

Jouw AGR-GPS app is klaar voor het mesttransport

Wanneer alles ingesteld is, is de applicatie klaar voor gebruik. De werking van ons AGR-GPS-systeem voor mesttransport is heel eenvoudig.

Voor vertrek 

  1. Vooraleer je jouw mesttransport met burenregeling begint, moet je in de app op de button “LADEN” klikken. 
  2. Bij de volgende stap moet je jouw burenregelingnummer ingeven en de juiste trailer selecteren. Daarna klik je op volgende en wordt je positie bepaald en gevalideerd door de Mestbank van de VML. Sta dus zeker de pop-up toe om de locatie van jouw smartphone te delen.
  3. Tijdens het vervoer van de vloeibare dierlijke mest wordt jouw positie elke 5 minuten naar de Mestbank gestuurd, daarom is het belangrijk om je app niet te sluiten. Telefoneren of andere handelingen zijn natuurlijk wel mogelijk tijdens het gebruik van onze AGR-GPS app. Leg je smartphone dus tijdens de volledige mestcyclus op een zichtbare plaats met een goede gps- en GPRS-ontvangst. Zorg er ook voor dat je smartphone aan het opladen is tijdens het gebruik van de app, zo vermijd je dat jouw gsm opeens met een batterijtekort te kampen heeft. 

Tijdens de mestverwerking

  1. Juist voor je begint met het lossen van de vloeibare mest moet je in de app voor burenregeling klikken op de button “LOSSEN”. Opnieuw wordt je positie bepaald en gevalideerd door de VML Mestbank. 
  2. Indien je tijdens het mestvervoer verschillende locaties bezoekt, klik je pas op de button “laatste lossing” wanneer je klaar bent met het uitrijden van de mest op de laatste bestemming. Nadat de app voor een laatste keer de positie bepaalt en deze laat valideren door de Mestbank, is de cyclus beëindigd. 

Je ziet het, onze AGR-GPS app voor burenregeling zorgt voor een vlotte werking en loodst je doorheen alle stappen van het mesttransport. 

Support tijden het registreren van het mestvervoer op de app

Ondervind je problemen tijdens het mestvervoer? Dan kan je drie pistes volgen.

  1. Meld je af door op de drie puntjes bovenaan het scherm te klikken en meld je vervolgens terug aan. Grote kans dat je probleem vanzelf opgelost is.
  2. Heb je trackingproblemen? Klik dan op de “TEST”-button onderaan in de app.
  3. Bij andere problemen kan je op de drie puntjes bovenaan het scherm klikken en ‘probleemoplossing’ selecteren. Hier kan je opnieuw kiezen tussen “test tracking” en “ticket sturen” met een gerichte vraag. Ons QEOS supportteam is 7 dagen op 7 en 24 uur op 24 bereikbaar.