Blog

Welkom op onze blog.

Voordelen van onze nieuwste Qeos-softwareoplossing

03/03/2023

Wie in 2023 wil voldoen aan de nieuwe wetgeving omtrent de handhaving en tracering van afvaltransporten, kan rekenen op Qeos en onze tools: QeosDOCS/QeosData. We integreerden een nieuwe toepassing die jouw transport vlot en efficiënt doet verlopen.

Bespaar tijd en eenvoudig te gebruiken

Het gebruik van de applicatie en de algemene digitalisering van afvaltransportdocumenten biedt jou als afvalverwerker heel wat voordelen. Gegevensstromen worden op deze manier geautomatiseerd en papieren documenten worden steeds meer geëlimineerd. Niet enkel efficiënter, maar het zorgt ook voor een meer ecologische werking.

De toepassing heeft een zeer vanzelfsprekende werking en heeft geen zware installatie nodig. De Qeos-app is terug te vinden in de Apple Store en de Playstore, en kunnen dus gemakkelijk op GSM, smartphone, tablet of boordcomputer geïnstalleerd worden. Je kunt probleemloos communiceren met verschillende partners via het web portaal en de tool zit geïntegreerd in het planningsbeheer.

Aan federale wetgeving voldoen

De OVAM (Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij) & VLAREMA (Vlaams Reglement betreffende de Milieuvergunning) zijn Vlaamse instanties die zorgden voor de wetgeving en reglementaire bepalingen waar je als bedrijf of onderneming moet aan voldoen. De oplossing is alvast federaal erkend en kan dus zonder zorgen ingezet worden. Er werd ook gezorgd voor de nodige beveiligings- en encryptieniveaus zodat niet iedereen zomaar toegang heeft tot alle gegevens.

Tijdens het gebruik van de toepassing kan elke betrokken speler wel op een transparante manier alle informatie checken. Deze wordt tevens in real time geüpdatet bij elke overdracht van afval. De app werkt ook offline, tenzij de chauffeur geen aanpassingen kan doen wegens een technisch probleem van het apparaat.

Opgelet met wijzigingen

Algemeen kan het transportdocument niet meer wettelijk gewijzigd worden nadat het transport van start is gegaan. Wel kunnen er aparte commentaren toegevoegd worden. Je kunt er ook voor kiezen een wijzigingslogboek te registreren en toe te voegen aan het vervoersdocument zodat iedereen een duidelijk transparant overzicht heeft over eventuele wijzigingen.